Rüküş hangi dilde?
Kökeni: “Rüküş” kelimesi Türkçeye özgü bir kelime olup başka bir dil veya kökeni yoktur. Türkçe kökenlidir.
Rüşeym hangi dilden gelir?
Germ – Nişanyan Sözlüğü. Arapça rşm kökünden gelen ve yazılı örneği olmayan *rushaym رُشَيْم “işaret, sembol” kelimesinin ödünç alınmış halidir. Bu kelime, Fuˁayl ölçüsünde Arapça raşm رَشْم “damga” kelimesinin küçültme halidir.
Kelime kökeni nedir?
Kelime kelimesi Arapça كلمة (kelimâ(t)) kelimesinden ödünç alınmıştır ve “söylenen, söz” anlamına gelir. Arapça kelime, aynı dilde faˁila(t) ölçüsünde de görülen كَلَمَ (kalama) “dedi” fiilinin bir türevidir.
Ruj kelimesi nereden gelir?
Ruj kelimesi Fransızcada “kırmızı” anlamına gelen “rouge” kelimesinden gelir.
Rüşeym Arapçada ne demek?
(ﺭﺷﻴﻢ) i. (Ar. reşem, “bitkinin ilk filizi”nden, tohumdan) çocuk, embriyo.
Yürek Türkçe kökenli mi?
Kökeni. Osmanlı Türkçesi یورك kelimesinden alınmıştır.
Roka hangi dilden gelir?
Yunanca róka ρόκα “yaprakları yenilebilir bir bitki, Eruca sativa” kelimesinden türetilmiştir.
Ceviz hangi dilden?
Arapça cawz جوز “ünlü ağaç ve sert kabuklu meyvesi, juglans regia” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, aynı anlama gelen Orta Farsça gawz veya gōz kelimesinden bir alıntıdır.
Römork hangi dilden gelir?
Trailer – Nisanyan Sözlük. Fransızca remorque kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “başka bir araç tarafından çekilen bir araç” anlamına gelir. Bu kelimenin adı Fransızca remorquer fiilinden türemiştir, “iple çekmek”.
Efendi hangi dilde?
“Efendi” kelimesi iyi örneklerden biridir. Bu kelime Yunanca kökenlidir. Anadolu Selçuklu döneminde Bizans Yunancasından Türk Türkçesine geçmiştir.
Lahana hangi dilden geçmiştir?
Lahana – Nisanyan Sözlüğü. Yunanca láχano λάχανο “lahana kelimesi” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime, eski Yunanca láχanon λάχανον “her türlü sebze” kelimesinden türemiştir. Bu kelimenin adı, eski Yunanca laχaínō λαχαίνω “toprağı sürmek, kazmak” fiilinden türemiştir.
Maydanoz Türkçeye hangi dilden geçmiştir?
“Arapça maḳdanus veya maˁdanus مقدنس/معدنس kelimesinden alınmış bir ödünç kelimedir ve aynı anlama gelir. Arapça kelime, Orta Yunanca makedonísion μακεδονίσιον “Makedonya otu, maydanoz” kelimesinden alınmış bir ödünç kelimedir. Bu kelime, Makēdonía “Makedonya” özel isminden türemiştir.
Rötuş hangi dilde?
RÖTUŞ KELİMESİNİN SÖZLÜK ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre; Fransızcadan Türkçeye geçen rötuş, “düzeltme amacıyla yapılan değişiklik” anlamına gelmektedir.
Raf Türkçe kökenli mi?
Raf kelimesinin kökeni Arapça dilindedir. Raf kelimesinin Arapça karşılığı reff’tir.
Yar kelimesi nereden gelir?
Dilimize Farsçadan giren yâr, sevgili, dost anlamına gelir.
Rüsva hangi dilde?
( ﺭﺳﻮﺍﻯ– ﺭﺳﻮﺍ) i. (Farsça rusvā – rusvāy) Kötülükle ünlenmiş, itibarını kaybetmiş, aşağılanmış kimse: Taşlara vurdum ve başımı utanç verici bir hale getirdim / Ey ruh, kaç ve sıkıntımdan kurtul (fuzûlî).
Rötuş hangi dilde?
RÖTUŞ KELİMESİNİN SÖZLÜK ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre; Fransızcadan Türkçeye geçen rötuş, “düzeltme amacıyla yapılan değişiklik” anlamına gelmektedir.
Varoş ne demek TDK?
Banliyö (Macarca: város), bir şehrin, kasabanın veya küçük bir kasabanın merkezinin dışında kalan dış mahalleleridir.
Kokoş ne demek?
Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: kokoş