Çevre düzeni planı kim yapar?
1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 102. maddesine göre, büyükşehir sınırları içinde çevre düzeni planları büyükşehirler tarafından, büyükşehir sınırları dışında ise Bakanlık tarafından hazırlanır, çizilir ve onaylanır. Ancak, ulusal ve bölgesel mekansal planlama planları Bakanlık tarafından hazırlanır, yaptırılır ve onaylanır.
Mikrobölgeleme nedir?
Yerleşime açılması planlanan gelişmemiş alanlardaki tüm afet tehlikelerini, yapılaşmış alanlardaki tüm afet risklerini belirlemek amacıyla büyük ölçekli mevcut haritalar kullanılarak yapılan çalışmalara verilen genel addır.
Koruma amaçlı imar planını kim yapar?
Madde 17 – Anıt eserleri koruma amaçlı imar planlarının müellifi, şehir plancısı veya şehir bölge plancısı veya şehir plancısıdır.
İmar planını kim yapar?
Belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde ilgili belediye tarafından hazırlanır ve belediye meclisinin onayından sonra yürürlüğe girer. Belediye ve mücavir alan sınırları dışında; il idare kurullarınca kabul edilen imar planları, valinin uygun görmesi halinde onaylanarak yürürlüğe girer.
Çevre denetimini kim yapar?
Tesis veya faaliyetleri denetlemekle yetkili Bakanlık birimleri Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleridir.
Plan tadilatını kim yapar?
Kalkınma planını değiştirme önerisini onaylayan otorite, o bölgede plan hazırlama yetkisine sahip idaredir. Yeniden geliştirme önerisine kamu yararı varsa veya planın büyük bölümleri değiştirilirse, idare yeniden geliştirme önerisini kendisi hazırlar ve onay için Konsey/Komisyona sunar.
Mikrobölgeleme haritası nedir?
Yapılan etütler sonucunda elde edilen yerleşime uygunluk ve mikrobölgeleme haritaları; yerel zemin koşulları ve her türlü afet risk değerlendirmeleri de dikkate alınarak, ana imar planı esas alınarak hazırlanan, standart topoğrafya haritaları veya büyük ölçekli envanter haritaları esas alınarak dijital ortamda hazırlanan haritalardır.
Sismik mikrobölgeleme nedir?
Sismik mikrobölgeleme, bir bölgede meydana gelebilecek deprem özelliklerini de dikkate alarak, çalışma bölgesi içerisinde toprak katmanlarının nasıl davrandığının ve yapılara etki eden sismik kuvvetlerin nasıl değiştiğinin belirlenmesidir (Ansal vd., 2001; 2003).
İmara Esas Jeolojik Etüt Raporu Nedir?
İmar planına dayalı jeolojik jeoteknik raporların amacı, zemin ve temel raporlarından farklı olarak, parsel üzerindeki yapının statik hesabına esas teşkil etmek değil, söz konusu alanın jeoteknik özelliklerinin belirlenmesidir.
Planı kim onaylar?
Madde 19 – İmar planlarına uygun olarak hazırlanan parselasyon planları, mücavir alan içinde belediye ve belediye meclisi, mücavir alan dışında ise il özel idaresi tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girer.
1 derece sit alanına ne yapılabilir?
a) Birinci sınıf arkeolojik sit alanında inşaat çalışması yapılabilir mi? Bu alanlarda hiçbir şekilde yapılaşmaya izin verilmez, imar planlarında sit alanı olarak belirlenmiş olup bilimsel kazılar dışında kazı yapılmasına izin verilmez.
1 derece sit alanı imara açılır mı?
1. derece arkeolojik koruma alanları olduğu gibi korunması gereken alanlardır. Bu alanlarda alanı korumaya yönelik bilimsel kazılar dışında kazı yapılmaz ve inşaat çalışmalarına izin verilmez.
Kaç çeşit imar planı vardır?
İmar planı çeşitleri Bu alanda karşımıza çıkan başlıca plan türleri; Ana imar planı, mekansal strateji planı, çevre düzeni planı, uygulama imar planı, parselasyon planı, ilave imar planı, tabiatı koruma imar planı, revizyon imar planı ve mahalli imar planıdır.
Parselasyon planını kim yapar?
2010/22 sayılı Genelgeye göre parselasyon; Sorumlu kişi tarafından haritalandırılması ve Kadastro Müdürlüğü tarafından doğrulanması gereken işlemlerden biridir. Buna göre parselasyon haritasının hazırlanması başvuru sahibi kurum çalışanları veya serbest çalışan harita mühendisi tarafından yapılmalıdır.
1/1000’lik imar planını kim yapar?
1/1000 uygulama planının içeriği nedir? Devlet planlama teşkilatı gerekli gördüğünde bölge planları hazırlar. Ya da önceden belirlenmiş niteliklerle yaptırır. İmar planları hazırlanırken; ana imar planı ve uygulama imar planları da dahil edilir.
Bölge planını kim yapar?
a) Bölge planları; Devlet Planlama Teşkilatı tarafından gerekli görüldüğünde sosyo-ekonomik gelişme eğilimlerini, yerleşmelerin gelişme potansiyellerini, sektörel hedefleri, faaliyet dağılımlarını ve altyapıları tespit etmek üzere bölge planları hazırlanır veya hazırlatılır.
Şehir planlamasını hangi kurum yapar?
Şehir Planlama Müdürlüğü – İstanbul Büyükşehir Belediyesi | Şehir Planlama Müdürlüğü
Mekansal strateji planını kim yapar?
Mekansal Strateji Planı; Devlet mekansal strateji planları ve bölgesel mekansal strateji planları olmak üzere iki alana ayrılır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı her iki mekansal strateji planını da hazırlar.
1 25000 planı kim yapar?
Belediye sınırları içindeki yerlerde imar planları sorumlu belediyelerce yapılır veya yaptırılır.