2 yıllık lojistik mezunu ne iş yapar?
Bölüm mezunları ne yapar? Bölüm mezunlarının hedefi, lojistik hizmetleri, satış ve pazarlama, depo yönetimi, envanter ve stok yönetimi, satın alma ve tedarik planlama, gümrükleme, dağıtım planlama, tedarik zinciri planlama ve yönetimi alanlarında faaliyet göstererek verimliliği ve etkinliği artırmaktır.
Lojistik kaç TL maaş alır?
Kullanıcıların iş başvurusunda bulunurken paylaştığı maaş beklentilerine göre, bir lojistik personelinin ortalama maaş beklentisi aylık 31.200 TL’dir. Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar ise 27.000 TL ve 45.000 TL’dir.
Lojistik maaşları 2024 ne kadar olacak?
Verilere göre lojistik uzmanı aylık ortalama 34.600 TL maaş alıyor. Lojistik uzmanı 2024 yılında en düşük maaşı 24.300 TL alırken, en yüksek maaşı 54.000 TL. Önceki yıllara bakacak olursak Temmuz 2023’te lojistik uzmanı iş ilanlarının ortalama sayısı 25.
2 yıllık lojistik bölümü okunur mu?
Lojistik okumak istiyorsanız, birçok 2 ve 4 yıllık lisans programı bulunmaktadır. Lojistik bölümünü iki yıllık ön lisans programı olarak seçebilirsiniz; Uluslararası Lojistik Yönetimi, Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Lojistik ve Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi veya…
2 yıllık lojistik okuyan ne kadar maaş alır?
Verilere göre; Lojistik personeli mesleğindeki deneyime göre 0-1 yıl kıdem için ortalama maaş 23.200₺, 2-4 yıl kıdem için ortalama maaş 25.900₺, 5-9 yıl kıdem için ortalama maaş 29.400₺, 10 yıl ve üzeri kıdem için ortalama maaş 31₺ olarak belirlendi.
Lojistik okursam ne olurum?
Uluslararası lojistik uzmanları, uluslararası faaliyet gösteren tüm kuruluşların üretim, depolama, ulaştırma ve pazarlama departmanlarında, yük ve nakliye şirketlerinde, dış ticaretin yoğun olduğu büyük illerdeki kamu sektörünün gümrük ve liman idaresi birimlerinde istihdam edilebilirler.
Lojistik geleceği var mı?
Lojistik; İthalat ve ihracat bağlamında ülkelerin ekonomilerine doğrudan katkı sağladığı için de oldukça önemlidir. Tüm bu durumlar göz önüne alındığında, büyüyen bir pazar olarak uluslararası lojistik ve uluslararası ticaret, bugünün ve geleceğin meslekleri arasında sağlam bir yer tutmaktadır.
Lojistik ayda ne kadar kazanır?
Ünvana Göre Maaşlar: Lojistik Asistanı pozisyonu için ortalama aylık maaş 30.600,00 TL, Lojistik Uzmanı pozisyonu için ortalama aylık maaş 45.100,00 TL ve Lojistik Direktörü pozisyonu için ortalama aylık maaş 71.800 TL’dir.
2 yıllık lojistik kaç puan?
Lojistik Bölümü (2 yıl)ÜniversiteBölüm AdıTaban Puanı (2023)İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİLojistik (Burslu)308.78İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİLojistik (%50 indirimli)254.91İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİLojistik (Burslu)325.78İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİLojistik (İkinci Öğretim) (Burslu)307.6678 satır daha
Lojistik işi zor mu?
Lojistik gerçekten zor bir iş. Her türlü aksilik, sorun, risk, sıkıntı ve zorluğa rağmen lojistik işini yapmaya devam ediyoruz. Tüm olumsuzluklarına rağmen öyle güzel yanları var ki; yapanlar vazgeçemiyor. Yeni iş yapmak isteyenler bile sektöre girmeye çalışıyor.
Türkiye’de en yüksek maaşı kim alıyor 2024?
2024’te en yüksek maaşlı işler hangileridir? – 600.
Lojistik okuyan devlet memuru olabilir mi?
“Toplamda onbinlerce üzerinde ön lisans derecesine sahip lojistik bölümü/programı mezunu memur adayı kamu personeli seçme ve yerleştirme sınavına katılıyor.
2 yıllık lojistik bitiren ne iş yapar?
Lojistik Yönetimi bölümü mezunları çok çeşitli iş fırsatlarına sahiptir. Taşımacılık şirketleri, lojistik şirketleri, depolama ve dağıtım merkezleri, üretim şirketleri ve perakende şirketleri gibi birçok sektörde çalışabilirler. Tedarik zinciri yöneticisi, depo yöneticisi veya taşımacılık planlama uzmanı gibi pozisyonlarda kariyer yapabilirler.
2 yıllık lojistik mezunu DGS ile hangi bölümlere geçebilir?
DGS LİSANS ÖNLİSANS DERECESİ İLE MEZUN OLABİLECEĞİNİZ MESLEKİ OKUL BÖLÜMLERİUluslararası İlişkiler (İngilizce) Bankacılık ve Sigortacılık Dış TicaretLojistik YönetimiBankacılık ve Sigortacılık Dış Ticaret İşletme Yönetimi Lojistik Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri42 satır daha
4 yıllık lojistik mi 2 yıllık mı?
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nde öğrenciler dört yıllık lisans eğitimi alırlar. Bölümü tamamlamak için zorunlu stajlarını tamamlamaları ve 240 AKTS kontenjanını doldurmaları gerekir.
Lojistik önlisans nerede çalışır?
Depo ve dağıtım ofisleri, dış ticaret şirketleri, gümrük şirketleri, nakliye şirketleri ve liman şirketlerinde çalışma imkânı bulunmaktadır.
Lojistik bölümü iş imkanı var mı?
Lojistik Yönetimi bölümü mezunları çok çeşitli iş fırsatlarına sahiptir. Taşımacılık şirketleri, lojistik şirketleri, depolama ve dağıtım merkezleri, üretim şirketleri ve perakende şirketleri gibi birçok sektörde çalışabilirler. Tedarik zinciri yöneticisi, depo yöneticisi veya taşımacılık planlama uzmanı gibi pozisyonlarda kariyer yapabilirler.
Lojistik önü açık bir meslek mi?
Evet, lojistik yönetimi de açıktır. Lojistik yönetimi mezunları lojistik süreçlerini planlama, kontrol etme ve izleme gibi görevlerden sorumludur.
Lojistik mezunları nereye atanır?
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı